Harry en Ina – Hortensiastraat

Wie voor het huis van Harry en Ina staat ziet meteen dat hier niet zomaar een huis is versierd, maar dat er sprake is van een heuse kerstetalage. Zorgvuldig zijn de stukken uitgekozen en is er een decor gemaakt. Hier blijken niet alleen Harry en Ina achter te zitten, hun zonen hebben in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan in het etaleren van de Kringloopzaken en hebben Harry ervan weten te overtuigen dat less toch echt more is.

Toch heb je niet het gevoel dat je iets tekort komt aan kerstversiering in de voortuin van Harry en Ina. Van reuze kandelaren die rechtstreeks uit een Disney film kunnen komen tot aan een levensgrote kerstman die net op het punt staat het dak te beklimmen, je ogen komen niks tekort.

Aanstekelijk
Harry is van kleins af aan al geïntrigeerd door de kerst en de rituelen die daarbij horen. Door de jaren heen heeft hij vanuit die fascinatie een grote verzameling kerstversiering opgebouwd. Een paar jaar geleden liep dit bijna uit de hand grapt hij. Gelukkig wist Ina wel raad met de verzameling. ‘Op een gegeven moment stond de woonkamer zo vol met kerstbeelden, dat het met ons erbij te krap werd, toen hebben we besloten dat we het toch anders moesten doen en hebben we het meeste verplaatst naar de voortuin zodat iedereen mee kan genieten,’ legt Ina uit. En dat werkt aanstekelijk merkt Harry op, want waren ze jaren geleden de eerste aan de Hortensiastraat die het huis versierden, inmiddels is de vonk ook overgeslagen naar de andere huizen.

Extra licht
Naast dat dit huis bijzonder sfeervol versierd is, is Harry met zijn Kringloophal tevens de kracht achter veel van de versierde huizen in Zwolle. De grote collectie aan tweedehands kerstversieringen in zijn loodsen zorgen ervoor dat het betaalbaar blijft om groots uit te pakken voor veel Zwollenaren. Op dit moment is de vraag naar kerstverlichting bij de kringloop zelfs zo groot dat het bijna niet bij te houden is. Het lijkt erop dat mensen toch meer behoefte hebben aan lichtjes dan andere jaren in deze tijd van corona, geeft hij aan. ‘Mensen willen het toch een beetje gezellig maken, tenslotte.’