Andre en Marion – Fonteinkruid

Sommige straten in Zwolle zijn net iets uitbundiger dan andere straten. De fonteinkruid in Stadshagen is daarvan een goed voorbeeld. Hier doet de hele straat mee met bijzondere kerstverlichting. Echter dit was niet altijd de situatie.

Toen Andre en Marion aan de Fonteinkruid kwamen wonen, was er niemand die aan kerstverlichting deed. ‘Voorzichtig zijn we toen begonnen met het ophangen van een paar lampjes. We vonden het namelijk erg spannend hoe de buurt zou reageren. Toen we geen negatieve reacties kregen en er niks werd gesloopt, zijn we ieder jaar wat extra gaan ophangen,’ vertelt Marion.

Inmiddels is de situatie wel anders. Het huis is een fenomeen geworden in Stadshagen en staat bekend als ‘The Crazy Christmas House’. Vanuit andere buurten komen mensen speciaal kijken naar hoe het huis er dit jaar weer uitziet. De populariteit van het huis ondervinden wij zelf ook. Op het moment van de foto verzamelt zich ineens een groep buurtkinderen voor het huis die uitvoerig alle onderdelen van het kerstdecor doornemen. Als vaste fanclub weten ze precies welke onderdelen nieuw zijn en welke details we niet moeten missen, ‘want heb je het rendier wel gezien dat uit de schoorsteen komt?!’ roept één van de jongetjes tegen de fotograaf.