Arie en Mia – Goudenregenstraat

Wie de Goudenregenstraat binnenloopt, kan niet om het huis van Arie en Mia heen. Een zee aan gekleurde en knipperende lichtjes trekt meteen je aandacht en dan hebben we het nog niet eens over de drie meter hoge Kerstman die naast het raam staat. Deze vrolijke versiering kan niet anders gemaakt worden dan door een zeer vrolijk stel en dat klopt.

Gezelligheid op de Pierik
Arie en Mia zijn trotse buurtbewoners van de Pierik en zetten zich vol passie in voor een gezellige sfeer in de straat. Zo organiseren ze buurtbingo’s en barbecues en pakken ze ook ieder jaar met het voetbal groots uit.  Echter alles staat in het niets in verhouding tot de kerst. Al jaren wordt dan de hele voortuin versierd met lampjes, lichtwerken en zelfs grote opblaasrendieren. Hun stijl is daarbij volgens hun eigen mening ouderwets en niet heel strak. ‘Verderop in de pioenstraat is een hele mooie gevel versierd die heeft hele strakke lijnen, als wij geen voortuin zouden hebben dan zou ik het misschien wel zo doen,’ geeft Arie aan.

Eigen creaties
Toch komt de versiering van Mia en Arie niet ouderwets over. Ieder jaar weten ze namelijk weer een ander decor te bouwen en hierbij zetten ze hun creativiteit volledig in. Lange lichtslangen worden omgevormd tot lichtbogen en zelf ontworpen kerstklokken.

Helaas was het pronkstuk van dit jaar mislukt. Arie had een draaimolen gebouwd met kerstmannen erin, echter het motortje van de molen draaide zo hard dat de kerstmannen eruit geslingerd werden. ‘Dat is wel balen, want het is eigenlijk nog mijn grote wens om een mini draaimolen toe te voegen aan de voortuin,’ vertelt Arie. Desalniettemin laat hij zich daardoor niet ontmoedigen en worden de plannen voor volgend jaar alweer doorgenomen, ‘want een sneeuwpop ontbreekt eigenlijk nog in het decor,’ roepen Mia en Arie in koor. 

Tip van Arie

Mocht je nou zelf aan de slag willen gaan met het versieren van de tuin dan heeft Arie nog wel een tip. ‘Kijk eerst goed naar hoe groot je tuin is en wat er toegestaan is om te versieren, begin dan pas met verzamelen. Dan kan je pas echt goed gebruik maken van wat je hebt. Wij hebben veel geluk gehad met onze grote voortuin en uitloop, maar lang niet iedereen heeft de ruimte’.