Erik Jan – Pioenstraat

Door meerdere mensen uit de Pierik zijn we getipt over de bijzondere kerstverlichting in de Pioenstraat. Eenmaal aangekomen snappen we meteen waar alle tipgevers het over hadden, niet alleen lichtjes zijn er bij dit huis te zien, maar uit de speakers klinkt er ook muziek.

Het blijkt het werk van Erik Jan, een echte handige Harry die in zijn vrije tijd zich tot een Led-Master heeft bekwaamd. Maar liefst 1800 leds worden per 20 milliseconden aangestuurd op de accenten in de muziek. Een fenomeen dat in Amerika erg populair is, maar in Nederland nog uniek is. Naast het linken van alle ledverlichting heeft Erik Jan zeven muzieknummers geprogrammeerd waarbij de verlichting precies op de juiste momenten aan- en uit gaat. Een foto doet geen recht aan deze belevenis, dus bijgevoegd vind je ook een filmpje van een van de nummers die Erik Jan heeft geprogrammeerd.

Denk je nu ‘dit wil ik ook wel thuis?’ Realiseer je dan wel dat je per nummer ongeveer vijf uur aan programmeren kwijt bent. Dit is dus niet voor de ongeduldige Zwollenaren weggelegd. Toch geeft Erik Jan aan dat, als je het echt leuk vindt, je een heel eind moet komen als je erin verdiept op internet. Dus wie weet misschien dat we volgend jaar wel meer spetterende gevels in Zwolle vinden.