Jan – Fonteinkruid

De meest spraakmakende versiering die we tegen zijn gekomen is in de Fonteinkruid in Stadshagen. Daar heeft Jan zijn hele gevel en voortuin voorzien van duizenden leds, die geprogrammeerd zijn op muzieknummers die je via zijn eigen radiozender kan luisteren. Speciaal hiervoor heeft Jan een radiozender gekocht die precies binnen zijn eigen straat is op te pikken. Als je met de auto de Fonteinkruid inrijdt en afstemt op de juiste FM, krijg je een spectaculaire lichtshow te zien die exact synchroon loopt met de muziek.

Het is een indrukwekkend tafereel en beslist niet gemakkelijk om te realiseren. Jan importeert de spullen speciaal uit Amerika en hij heeft uren geprogrammeerd om de show op deze manier te krijgen. Nu dachten wij, dan is Jan vast ook ontzettend gek op kerst, maar niets is minder waar. ‘Ik heb altijd wat met lampjes gehad, kerst is voor mij meer een bijkomstigheid. Dit jaar zijn we ook begonnen met Halloween, zodat we de lampjes al wat eerder konden ophangen. Dat vinden we het leukste,’ vertelt Jan.

De lichtshow is door de buurt ook helemaal omarmd de buurtkinderen staan vaak te kijken naar de spectaculaire lampjes en door de sfeervolle uitstraling konden de buren niet achterblijven en hebben ze massaal ook kerstverlichting opgehangen. 

Daarnaast heeft Jan via zijn lampjes ook een bijzondere manier gevonden om zijn buren te verrassen. Onlangs werd zijn buurvrouw 50 jaar en toen heeft hij speciaal voor haar een show geprogrammeerd. Snel laat hij een stukje aan ons zien, een groot bord met 50 verschijnt op het scherm en de felicitaties. Een vrolijke boodschap die de buurvrouw erg kon waarderen. Wie weet biedt dit nog wel mogelijkheden in de toekomst, zodat de lampjes nog vaker ingezet kunnen worden.