Jeffrey – Dommel

Naast huizen, voortuinen en woonkamers hadden we nog niet veel achtertuinen zo versierd gezien als die van Jeffrey in de Aalanden. Vanaf de rotonde aan de Rijnlaan zie je al de lampjes van de tuin van Jeffrey in de verte. En dat is gunstig, zeker met zeven kleinkinderen. ‘Mijn kleinkinderen weten precies waar ik woon, zodra ze de sneeuwpop zien, roepen ze ‘Opa!’, vertelt Jeffrey trots.

Ieder jaar versiert Jeffrey zijn achtertuin vol plezier. Dit jaar heeft hij zelfs nog niet eens alles hangen. ‘Ik heb denk ik nog wel 70 meter liggen aan lampjes. In potentie zou ik de hele straat nog mee kunnen pakken, misschien wel een mooie actie voor volgend jaar’, grapt hij. Ook heeft hij nog even overwogen om vanaf zijn huis een snoer met lampjes naar de grote boom aan de straat te trekken. ‘Helaas vond mijn vrouw dat een minder goed idee’, zegt hij lachend.

Toch is er nu al volop versiering te zien in de tuin. Zo staan er meerdere opblaasfiguren en hangen er blauwwitte snoeren in de tuin. Voor een echte Zwollenaar, kunnen die natuurlijk niet ontbreken. In de toekomst zou hij misschien nog wel zo’n led-versiering willen die op muziek in te stellen is, zoals die aan de Pioenstraat. ‘Geweldig vind ik dat!’, roept Jeffrey.