Lisa en haar groep – Commissarislaan

Tussen alle tips die we kregen op Zwolle gaat aan, was dit wel een extra leuke tip. Groepsleider Lisa van de IJsselbolder nodigde ons uit om de versierde tuinen bij hen op het terrein te komen bekijken. Samen met de bewoners van de groepen van de IJsselbolder heeft de leiding alle tuinen met lampjes versierd. Op deze manier is er een heuse lichtroute op het terrein ontstaan. Wat het voor de bewoners extra leuk maakt om een rondje te lopen ’s avonds.

‘Een tijdje terug hebben we een oproep gedaan, naar alle huizen op het terrein, met ‘hang je mooiste kerstversiering buiten’. Hier is flink gehoor aan gegeven zodat er nu echt wat te zien valt. Voor de bewoners betekent dit veel, want je kan uit het raam genieten van de verlichting, maar het maakt het ook een stuk aantrekkelijker om ’s avonds nog een mooie wandeling te maken’ legt Lisa uit.

Een fijne bijkomstigheid, want door de lockdown zijn er veel activiteiten tijdelijk niet meer mogelijk voor de bewoners. ‘Dat is echt lastig aan deze tijd, dat leuke activiteiten niet door kunnen gaan, waardoor bewoners toch een stuk van hun belevingswereld missen en wij hun niet kunnen uitleggen waarom dat zo is,’ vertelt Lisa.

Toch weten ze met een boel omdenken en creativiteit tot leuke acties zoals de lichtjesroute te komen. En het plezier daarvan, dat zie je terug op de foto!