Lisette en Piet – Verhulststraat

Als je Holtenbroek binnenrijdt via de Mozartlaan, dan springt één huis meteen eruit. Hier woont een familie van zes, die gek is op gezelligheid en kerst. Normaal gesproken zouden ze rond deze tijd met wintersport zijn, echter door corona is dat dit helaas niet doorgegaan. Om het toch gezellig te maken, hebben ze het huis dit jaar extra mooi versierd en dat is goed gelukt!

Het hoge huis is van onder tot boven behangen met lampjes en in de voortuin is er een winters tafereel gemaakt met rendieren en een kerststal. Het brein achter de versiering is Lisette, zij denkt alles uit en loopt daarbij het liefste voor de trends uit. Zo hebben ze dit jaar geen kerstbomen in huis maar witte led-bloesembomen die versierd zijn als kerstbomen. De hele aankleding is hier verder op aangepast, waardoor de huiskamer een groot winterwonderparadijs is geworden.

De kinderen doen inmiddels ook mee met de passie van hun moeder. Op de eerste verdieping achter de ramen zijn vilten kerstbomen neergezet die zijzelf hebben versierd. Naast de gezellige versiering vinden Piet en Lisette het ook belangrijk dat de kinderen meekrijgen dat er ook mensen zijn die het minder breed hebben. Daarom hebben ze dit jaar samen met de kinderen kleding en speelgoed uitgezocht en gedoneerd aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

In de toekomst zouden ze heel graag het huis in Amerikaanse stijl willen versieren. ‘Dat uitbundige vinden we fantastisch! Alleen is de buurt er helaas nog niet klaar voor,’ zegt Lisette.