Marco en Chanté – Pergolesistraat

Bij het huis van Marco en Chanté wordt er niet zomaar wat aangerommeld met lichtsnoeren, strakke rechte lijnen, daar houden ze van. Of eigenlijk vooral Marco, want hij is het brein achter deze versiering. Hoe dat zo is gekomen legt Marco ons al gauw uit. ‘Ik heb de passie voor kerstverlichting echt van huis uit meegekregen. Mijn vader versierde ons huis ook altijd uitgebreid en die is er op gegeven moment zelfs mee op tv gekomen bij SBS6. Toen wij hier kwamen wonen ben ik daarom ook begonnen.’

Het meest opvallende kenmerk aan hun verlichting is de grote Grinch die tegen het huis aan staat. Deze komt uit Amerika waar de vader van Chanté woont. ‘We waren op familiebezoek in Amerika en toen zagen we de Grinch daar staan met Halloween en we dachten die moeten we hebben!’, vertelt Marco enthousiast.

Wat nog meer opvallend is aan de kerstverlichting van Marco en Chanté  is dat de verlichting tot middernacht aanblijft als een baken in de Pergolesistraat. Twee jaar geleden was het zelfs het enige licht in de straat. ‘Door een grote stroomstoring vielen alle lantarenpalen uit in de straat en was het pikkedonker, onze kerstverlichting was het enige wat nog bleef branden. Toen stond ineens de hele straat op de stoep, omdat ze dachten dat de storing door onze kerstverlichting kwam’, vertelt Chanté lachend.

Nu zien ze dat de buurt eigenlijk steeds meer meegaat met de kerstverlichting, hun naaste buren doen al mee met de gekleurde lampjes, maar ook verderop in de straat komt er steeds meer versiering bij. En Marco zelf heeft ook nog plannen zat, ‘misschien wil ik volgend jaar wel het dak aanpakken en daarnaast ons kerstdorp binnen verder uitbreiden, we zijn nog lang niet klaar!’.