Maud en Lars – Groenestraat

Overal in Zwolle zijn ze inmiddels te vinden, de Poolsterren. De ene straat heeft ze hangen aan de vlaggenstok, de andere gewoon aan de gevel, maar overal laten ze de straten net wat meer stralen. Alleen hoe komt het dat dit jaar ineens heel Zwolle ermee vol hangt?

Het is gestart in Assendorp bij de Groenestraat, waar buren Maud en Lars overlegden over wat ze dit jaar aan kerstverlichting zouden ophangen. In plaats van een snoer met lampjes, kwamen ze op het idee om één lamp per huis op te hangen, de zogenaamde poolster. Deze lamp was veel makkelijker te bevestigen en daardoor ook laagdrempeliger om aan mee te doen. Ze gooiden het in de buurtapp en tot hun verbazing deden er binnen een mum van tijd 30 buren mee.

De sfeer van de sterren viel op en sloeg snel over naar de andere straten in Assendorp. Toen het online platform ‘Indebuurt’ Maud en Lars interviewde over hun initiatief, sloeg de vonk over naar de rest van Zwolle. Inmiddels zie je de lampjes in alle wijken verschijnen van de Wipstrik, tot diep in Stadshagen toe.

Per straat stonden er regelaars op die de distributie van de lampen per straat regelden. Eén van deze regelaars is Seline. In haar straat, de Lindestraat, hangen maar liefst 50 poolsterren. Het hoogste aantal dat we tot nu toe zijn tegengekomen.

Seline liep door Assendorp en zag overal de poolsterren hangen en appte toen in de buurtapp van haar straat, ‘hebben we misschien een actie gemist?!’. Al snel werd ze doorverwezen naar het artikel op ‘Indebuurt’ en toen ze opperde of de Lindestraat ook niet mee moest doen, stemde de hele straat in. Ondanks dat het gezin in quarantaine moest, wist Seline, coronaproef de distributie van de lampen te regelen en straalt ook de Lindestraat nu volop.