Sjaak – Hanekamp

Aan het begin van de Hanekamp vind je de prachtig versierde woning van Sjaak. Al jarenlang versiert hij zijn hele huis met lampjes en de laatste jaren heeft hij zelfs nog een stukje extra om te versieren, doordat hij de buurvrouw in de flat aan de overkant helpt met het verlichten van haar balkon.

Sjaak start vaak al in november met de opbouw, hierbij kan hij putten uit een flinke collectie kerstversieringen die amper nog past in de kelder. Toch weet hij ieder jaar nog wel iets toe te voegen wat hij nog niet had. Zo heeft hij dit jaar lampen in de vorm van kerstbomen tegen de gevel gezet en is de wens om volgend jaar de lampjes uit te breiden naar de dakrand.

Alle moeite die in het versieren zit blijft de buurt in ieder geval niet onopgemerkt, want hoewel hij op het moment van de foto nog een van de weinige in de straat is die alle versieringen al heeft hangen, weet hij te vertellen dat de buurt niet lang achter blijft. In het weekend worden er namelijk poolsterren bezorgd die aan de vlaggenstok kunnen worden gehangen, waarbij alleen al in zijn rijtje 14 huizen aan meedoen. ‘Dat wordt echt prachtig!’ glundert Sjaak.